RSS

Lansare de carte – Invitat: Lucian CROITORU – consilier al guvernatorului BNR

blog_IHR_3

INSTITUTUL FRIEDRICH VON HAYEK ROMÂNIA vă așteaptă Marți – 23 aprilie 2013 la Lansarea cărților scrise de Lucian CROITORU

@Libraria Tafrali, Corp A, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași

1. Jaful vs. Dreptul de a nu minți – prezintă prof. univ. dr. Vasile IȘAN

2. În apărarea piețelor – prezintă prof. univ. dr. Ion POHOAȚĂ

2. Politica monetară – ipostaze neconvenționale – prezintă  prof. univ. dr. Vasile COCRIȘ și conf. univ. dr. Gabriel MURSA

Click and Join the Facebook event

Jaful_vs_Dreptul-de-a-nu-minti_coperta-I   

      Jaful vs. “Dreptul de a nu minți” – “Strălucitul eseu Jaful vs. „Dreptul de a nu minţi“ este    o palmă pe obrazul „democraturii“ (amestec malign al democraţiei cu dictatura, după Laurent  Joffrin), visată de unii şi pe meleagurile dâmboviţene.”
George Virgil Stoenescu

prezintă prof. univ. dr. Vasile IȘAN

politica-monetara_ipostaze-neconventionale_coperta-i.3d

Politica monetară prezintă o perspectivă originală asupra situaţiei economice naţionale şi mondiale actuale, aspecte ale politicii monetare despre care s-a vorbit prea puţin înaintea izbucnirii crizei economice. Cartea conţine autentice revelaţii pentru specialişti, dar şi pentru cititorul obişnuit, analize detaliate, specifice şi foarte riguroase, bazate pe date reale şi extinse, reprezentate grafic într-o manieră extrem de relevantă vizual. Prefaţa cărţii este semnată de Mugur Isărescu.

prezintă   prof. univ. dr. Vasile COCRIȘ și conf. univ. dr. Gabriel MURSA

piata

„În apărarea pieţelor” este o pledoarie a autorului pentru întoarcerea la esenţa capitalismului, prin care Lucian Croitoru oferă  soluţii reale de redresare a economiei pe baze liberale autentice. Cartea cuprinde articole şi interviuri pe această temă apărute în presă în perioada 2007-2012.

prezintă prof. univ. dr. Ion POHOAȚĂ

Lucian Croitoru n. 1957 la Otopeni, este economist și consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României. A absolvit în 1982 cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, iar în 1995 a devenit doctor în economie. A urmat o serie de cursuri în străinătate, la: Economics Institute at Boulder — Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) şi Joint Vienna Institute — FMI (2001). În 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science — Centre for Economic Performance. Începând din 1998, a activat ca profesor asociat de macroeconomie internaţională, în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE. În perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, în 2000 fiind consilierul personal al prim-ministrului Mugur Isărescu. În perioada 2003–2007, a fost reprezentatnul României la FMI în Washington. După întoarcerea sa din 2007,  și-a reluat funcția de consilier pe probleme de politică monetară. A scris (atât în română, cât şi în engleză) numeroase articole pentru presa tipărită şi online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, susţine discursuri la conferinţele naţionale şi internaţionale şi a publicat mai multe cărţi pe teme economice.

Surse: http://www.curteaveche.ro & http://urbanthingsromania.blogspot.ro

bnr3

Advertisements
 

Leave a message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s